Nalatenschap

Alle aandacht voor uw nalatenschap

Na het overlijden komt er veel af op nabestaanden. Een erfenis regelen en verdelen is een emotioneel proces waar veel bij komt kijken. Er dienen veel juridische, financiële en fiscale zaken geregeld te worden, wat een intensief proces is. Veel mensen onderschatten wat er allemaal komt kijken bij een nalatenschap regelen. Zo moet er een inventarisatie worden gemaakt van de schulden en het vermogen. Kan het huis verkocht of verhuurd worden? En; dient de inboedel tijdelijk beheert te worden? Daarnaast moeten banken, verzekeraars en de belastingdienst geïnformeerd worden en moet er gedacht worden aan zaken als het beëindigen van online accounts.

Jos de Vaan Advies is gecertificeerd executeur, heeft jarenlange ervaring met nalatenschap afwikkeling en weet welke problemen zich voor kunnen doen. Vaak ontstaat er onenigheid of ruzie bij het verdelen van een erfenis. Als erflater wilt u uw erfgenamen toch niet belasten met zaken die u vooraf kunt regelen? Door alles vooraf te regelen voorkomt u dat uw erfenis kan leiden tot een familieconflict. Jos de Vaan Advies ontzorgt en zorgt ervoor dat alles op een nette en deskundige manier wordt afgehandeld. Met persoonlijke aandacht laat Jos de Vaan uw aller, allerlaatste wensen uitkomen en wordt alles geregeld wat er bij een erfenis afwikkeling komt kijken. Dit is zowel prettig voor u, als voor de erfgenamen.

Nalatenschap afwikkeling

Bij de voorbereiding van uw erfenis krijgt u deskundig advies over uw nalatenschap en algemene informatie over o.a. praktische zaken. U kunt een testament op laten stellen, welke na overlijden uitgevoerd wordt door Jos de Vaan, als testamentair executeur, van de overledene, of als boedelvolmacht van de erfgenamen. De boedel wordt beschreven, geregistreerd en afgewikkeld. Denk hierbij aan zaken als de verkoop van een woning, belastingen en het terug betalen van schulden en het innen van vorderingen.

Tot slot vindt er een persoonlijke verdeling plaats van de erfenis per erfgenaam en wordt de daarbij horende belastingaangifte gedaan. Jos de Vaan Advies kijkt samen met u naar de beste oplossing in uw situatie, zodat uw erfgenamen bijvoorbeeld niet teveel belasting betalen en behoed worden voor misbruik van derden. Op deze manier bespaart u tijd en geld en ontzorgt u uw erfgenamen.