Erfenis Verdeling

Alle aandacht voor uw erfenis verdeling

Heeft u hulp nodig bij uw erfenis verdeling? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een erfenis verdelen neemt veel rompslomp met zich mee, waar emotionele nabestaanden zich op dat moment liever niet mee bezig houden. De bank, belastingdienst, verzekeraars en alle andere instanties van de overledene moeten geïnformeerd worden en er moet gedacht worden aan het beëindigen van online accounts.

Een erfenis verdelen is een emotioneel proces, wat door veel mensen onderschat wordt. Zo moet er een inventarisatie worden gemaakt van de schulden en het vermogen. Kan het huis verkocht of verhuurd worden? En moet de inboedel tijdelijk beheerd worden? Allemaal zaken die vooraf vastgelegd kunnen worden. U wilt uw erfgenamen toch niet onnodig belasten in deze zware tijd?

Erfenis verdeling

Door alles bij leven te regelen bent u er zeker van dat alles verloopt zoals u dat wenst. Daarnaast voorkomt u dat uw erfenis verdeling kan leiden tot familieruzies. Jos de Vaan Advies heeft jarenlange ervaring met erfenis verdelingen en helpt u deskundig tijdens dit gehele proces. Zo krijgt u bij de voorbereiding van uw erfenis professioneel advies en geven we u informatie over praktische zaken.

Samen stellen we het testament op waarin alles vastgelegd wordt. Uw boedel wordt beschreven, geregistreerd en afgewikkeld. Bijvoorbeeld de verkoop van uw woning, belastingen en het terug betalen van schulden en innen van vorderingen. Tot slot vindt er een erfenis verdeling plaats per erfgenaam. Wij kijken samen met u naar de beste oplossing voor uw situatie, zodat er niet teveel belasting betaald hoeft te worden. Op deze wijze bespaart u tijd en geld én ontzorgt u uw erfgenamen. U kunt ervoor kiezen het testament na overlijden door ons als testamentair executeur van de overledene uit te laten voeren of als boedelvolmacht van de erfgenamen.